ALINA

Hej DustBuddies! Tack för att ni skötte min flytt så bra, jag tror faktiskt att ni räddade både mitt äktenskap och min psykiska hälsa!

Det här meddelandet fick vi av en kvinna som kontaktade oss i viss desperation. Alina, som gärna delar med sig av sin historia, och hennes man hade tröttnat på att använda köket som kontor och hade nu hittat en större lägenhet utanför stan som motsvarade alla deras förväntningar. Dessutom hade den en underbar takterrass där de drömde om att grilla på sommaren. De hade redan börjat experimentera med marinader.

Flytten var välplanerad och som de brukade hade de tänkt att de skulle göra allt själva. De hade just börjat plocka ut ur bokhyllorna när allting började köra ihop sig. På Alinas jobb hade många blivit sjuka och hon fick rycka in som projektledare. Sedan följde slag på slag. Makens mamma fick ett infall att ha en stor födelsedagsfest och hennes barn skickades med fast hand hit och dit på olika ärenden. Alinas man började bli sur och spänd, men kunde inte neka sin mamma hjälpen. Alinas arbetsplats höll på att byta datasystem, så det hakade upp sig hela tiden.

Flytten närmade sig med stormsteg och den noggranna organisationen föll sakta men säkert samman. Dygnets timmar räckte bara inte till. Stressen var outhärdlig och en kväll när Alina sprang till bussen i vinterhalkan, ramlade hon och bröt benet. Alinas make var ansvarsfull, men också mycket envis. De hade redan tillträde till den nya lägenheten och tidpunkten för att lämna över deras egen var inte långt bort. Alinas make vägrade att skaffa flyttlådor och bestämde sig för att flytta alla deras saker i stora påsar. Medan hon låg i sängen och jobbade med brutet ben, körde han fram och tillbaka mellan de två lägenheterna med deras saker slumpvis nedslängda i påsarna som han fyllde och tömde, fyllde och tömde. Varje gång Alina lyfte blicken från datorn och såg sin man gå omkring med sina påsar kände hon att hon skulle explodera. Maken, som hade både en ovälkommen födelsedagsfest och en kaotisk flytt att ta hand om, tyckte att hon var orättvis. Det hela utmynnade i ett stort gräl där de anklagade varandra för att ha tappat bort källarnyckeln, som visade sig hänga på sin plats i hallskåpet.

Alina ringde en väninna för att prata av sig och fick rådet att ringa DustBuddies. Sagt och gjort – ett par dagar senare var paret installerat i sin nya lägenhet, flyttstädningen var klar och med en enorm lättnad kunde Alina lämna över nycklarna till en lycklig ägare till deras tömda och renstädade lägenhet.

Alina hade otur, men de flesta som har genomfört en flyttning kan nog skriva under på att det är en stressig upplevelse. Det blir ofta mer jobb än man trott och inte sällan kommer livet emellan. Att anlita en firma som ger flytthjälp med nedpackning, transport och flyttstäd kan vara som skillnaden mellan natt och dag. Det kan vara en av de bästa investeringarna du gör.